dimarts, 1 de maig del 2012

Un piano de fondant!

Per l'aniversari d'en Pere Víctor, un gran amic nostre, hem decidit (amb l'ajut de na Catalina) sorprendre-lo amb un piano de fondant.
En Pere és músic i, entre d'altres instruments, toca el piano.


Per fer aquest pastís en Santipip ha posat en marxa una gran feina d'enginyeria, ja que volíem que el piano tengués potes i, per això, hem hagut de fer una estructura ben sòlida a base de 4 poms de porta (que ja teníem) de ferro i de forma cilíndrica enganxats a una base d'aquestes que venen per posar els pastissos de fondant i que prèviament hem retallat en forma de piano.


 



















Aquesta base, amb el pastís a damunt, va enganxada a una altra que serveix per aguantar tot el conjunt.


El pastís és un Madeira Sponge Cake (MSC)  de xocolata farcit de ganatxé de xocolata negra  i cobert de buttercream de xocolata.


Per fer el frosting mesclam la mateixa quantitat de nata per a montar amb xocolata per fondre. Convé posar la nata a bullir i afegir la xocolata a poc a poc. Abans de montar el pastís s'ha de posar a la gelera almenys 3 hores.

Per fer la buttercream necessitam:
250 g de mantega sense sal,
450 g de sucre glass,
3 cullerades de xocolata en pols
3 cullerades de llet
1 culleradeta d'essència de vainilla.

La buttercream també l'hem de deixar 3 o 4 hores a la gelera abans de fer-la servir. 



Com que en Pere ens dóna unes vertaderes pallisses amb el joc de Wii Music hem volgut donar un toc més divertit al piano posant-hi a sobre el seu Mii.


Per fer la partitura hem emprat un retolador negre de tinta comestible i, això sí, ens hem inventat  la composició.
Per si de cas, no vos aconsellam tocar-la...
El teclat reprodueix les octaves reals d'un piano i les corxeres i negres que veieu al voltant del Mii i del número 36 també estan fetes amb el retolador de tinta comestible.

 

Aquest pastís ha estat molt laboriós però ha estat genial veure que la sorpresa que hem donat a en Pere s'ha correspost totalment amb la il·lusió amb què li hem fet el pastís!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar-nos un comentari. Ens fa molta il·lusió!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...